VIRUSINIS DUBAJAUS ŠOKOLADAS
Jei esate socialinių tinklų svečias, tuomet tikrai esate matę ar girdėję apie Dubajaus šokoladą, kuris kaip virusas plinta visame pasaulyje. Vieni su juo filmuojasi ar fotografuojasi, kiti dalinasi savo interpretuotais receptais, treti tiesiog kalba, bet abejingų nėra.
Dubajaus šokoladas – tai didelė stora pieniško šokolado plytelė, įdaryta ypač traškiu vidumi su pistacijų ir sezamų pasta. Jo autorė – moteris, gyvenanti ir turinti savo šokoladinę Dubajuje. Pasak jos, ji nė nenumanė, kad šokoladas paplis kaip virusas, o užsakymų bus tiek, kad jos penkerių žmonių komanda nebespės gaminti. Daugybė susižavėjusių smagurių visame pasaulyje laukia kada galės užsisakyti šio populiaraus skanėsto, o tie, kas mėgsta konditeriją, gamina jį patys. Nežinia ar originalų receptą be autorės kas žino, internete paplito ne vienas variantas. Žemiau rasite išbandytą ir aplinkinių puikiai įvertintą Tasty Fun interpretaciją.
Didelė šokolado plyta reiškia, kad šokoladą reikia valgyti kartu su kompanija arba dalį perlaužtos plytos palikti kitam kartui. Didele šokolado plyta su įdaru ne taip jau lengva pasidalinti dailiais gabaliukais. Tai kodėl nepadarius Dubajaus šokolado mažesnėse – serviruoti, dalintis, laikyti ir valgyti – patogiose formelėse. Viena tinkamiausių formų yra Silikomart My Snack silikoninė forma – pakankamai vietos įdarui, šokoladukai gaunasi dailūs ir patogūs valgyti. Kita taip pat puikiai tinkanti – BWB Small BonBon Cube kvadratinių saldainių forma. Ji ne tik puikiai tinka dydžiu, saldainiai gaunasi dailios formos, bet ir itin patogi naudoti, nes susideda iš trijų dalių, užtikrinančių patogų darbą bei lygias sieneles.
Proporcijos tinka abejoms formoms:
Ingredientai:
250 g pieniško šokolado
100 g Kadaifi (Kadayif) tešlos
20 g sviesto
3 v.š. pistacijų pastos
2 v.š. sezamų (Tahini) pastos
2 v.š. gliukozės sirupo
Produktai (nuoroda atsidarys paspaudus pavadinimą):
Callebaut ir Valrhona šokoladas
Šokolado plytelės forma
Bon Bon Cube forma
My Snack forma
Chocostick forma
Gliukozės sirupas
Riešutų pastos
Eiga:
1. Temperuokite šokoladą:
- Šokolado gabalėlius ištirpinkite ant vandens garų vonelės iki 45-50°C temperatūros.
- Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki 27-28°C.
- Vėl pastatykite ant vandens garų vonelės ir pašildykite iki 30-31°C.
2. Užpildykite šokoladu formų ertmes ir pastatykite į šaldytuvą.
3. Paruoškite Kadaifi tešlą:
- Tešlą peiliu smulkiai supjaustykite (apie 0,5 cm)
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir suberkite tešlą.
- Maišant kepkite kol tešla įgaus aukso rudumo atspalvį.
- Atvėsinkite.
4. Sumaišykite atvėsusią tešlą su abejomis pastomis ir gliukozės sirupu.
5. Užpildykite įdaru formų ertmes ir užliekite viršų šokoladu.
6. Pastatykite į šaldytuvą pilnam sustingimui.
PATARIMAI ir ĮŽVALGOS
- Kadaifi tešla būna dviejų storių, mes naudojame storesnį (Teze) variantą, kas suteikia daugiau tekstūros ir traškumo.
- Kuo smulkiau supjaustysite tešlą, tuo bus patogiau maišyti kepant.
Jei tešlą supjaustėte per stambiai, ją nesunkiai susmulkinsite mentele kepimo metu, kai jau šiek tiek apkeps. - Pistacijų pastą keiskite kitomis pastomis – pvz. Lazdyno riešutų ar Gianduia – tai suteiks naujų pojūčių gomuriui ir paįvairins šį gardų skanėstą. Taip pat nudžiugins tuos, kas nemėgsta pistacijų pastos.
- Jei nemėgstate sezamų arba esate jiems alergiški, Tahini pastos galite nenaudoti – pakeiskite ją ta pačia riešutų pasta.
- Paįvairinimui ar pagal skonį pienišką šokoladą galite keisti juoduoju arba baltuoju (turėkite minty, kad temperavimo temperatūra skirsis)
- Gliukozės sirupas įdare nėra būtinas, tačiau nesaldžiam įdarui suteiks subtilaus minimalaus saldumo bei papildomos tekstūros įdarui.
- Į įdarą kartu su pastomis galima įmaišyti ir ištirpintą šokoladą arba vietoj riešutų pastos naudoti riešutų kremą, tačiau tokiu atveju galutinis rezultatas bus gerokai saldesnis, mūsų gomuriui per saldus.
- Nesibaiminkite, jei jūsų įdaras ne sodriai žalias. Pistacijų pasta būna iš žalių pistacijų ir iš kepintų, kas įtakoją spalvą, o taip pat ir skonį. Įtakos turi ir pistacijų apdorojimo būdas – nuplikytos pistacijos įgauną sodresnę spalvą. Kaip bebūtų, sodriai žalios spalvos pastos išgaunamos į jas dedant dažiklių.
Add comment
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.