IMBIERINIAI SAUSAINIAI
Ypatingai gardūs, Kalėdomis kvepiantys sausainiai patiks ir suaugusiems, ir mažiesiems smaližiams. Sausainius galite gaminti kokio norite storio, na, o mums jie labiausiai patinka iškočioti itin plonai – traškūs ir skanūs, pavojingai greitai dingsta nuo stalo 🙂
PRODUKTAI
100 g tikro, natūralaus sviesto
1 stiklinė rudojo cukraus
2 v.š. su kaupu medausq
3 vid. kiaušiniai
žiupsnelis druskos
2 a.š. malto imbiero
1 a.š. malto cinamono
1/4 a.š. malto kardamono
1/2 a.š. kepimo miltelių
400-500 g kvietinių miltų
- Prikaistuvyje, ant silpnos ugnies, ištirpinkite sviestą, supilkite cukrų su medumi ir maišykite, kol viskas cukrus ištirps ir masė taps vientisa. Atvėsinkite.
- Supilkite atvėsusią masę į dubenį, po vieną įmuškite ir įmaišykite kiaušinius. Viską gerai išplakite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais. Į tešlą įdėkite 5-6 šaukštus miltų, kad tešla šiek tiek sutirštėtų. Įmaišykite visus prieskonius.
- Po truputį berkite likusius miltus periodiškai maišydami, kai maišyti bus per sunku, išimkite tešlą ant darbastalio ir minkykite. Tešla turi būti minkšta, tačiau jau nelipti prie rankų. Susukite ją į maistinę plėvelę ir padėkite 30-60 min. į šaldytuvą.
- Ištraukus tešlą kočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Išspauskite sausainius ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Sausainius kepkite apie 10- 15 minučių (kol lengvai paruduos). Leiskite atvėsti ant grotelių.
Laikykite sandariai uždarytus. - Sausainius galite dekorauoti karališkuoju ar kitokiu glajumi bei papuošti pabarstukais.
Add comment
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.