KETURIŲ ŠOKOLADŲ TORTAS
Nuostabiai skanus šokoladinis tortas, kuris pakerės kiekvieną šokolado mėgėją. Torte persipina juodojo, pieniško, baltojo ir rožinio šokoladų natos, o drėgnas šokolado biskvitas su trapiais trupiniais sukuria idealų tekstūrinį bei skoninį balansą. Tortas susideda iš biskvito su trupiniais bei skirtingų šokoladinių musų, kuriuos pasigaminsite gana nesunkiai.
Jeigu neturite ar nemėgstate rožinio šokolado, gaminkite be jo – trijų šokolado sluoksnių tortas ne ką mažiau skanus už keturių šokoladų variaciją. Vis tik, kad skonis išliktų balansuotas, kitų sluoksnių atsisakyti nerekomenduojame.
Tortą galite pasigaminti bet kokios formos silikoninėje formoje, nes jis yra šaldomas ir užšaldytą jį lengva išimti. Jį taip pat nesunkiai suformuosite apvalioje ar kampuotoje metalinėje formoje.
TRUPINIAI
20 g sviesto
20 g rudojo cukraus
20 g migdolų miltų
20 g miltų
Žiupsnelis druskos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C.
2. Sumaišykite sausus ingredientus, įdėkite šaltą gabalėliais supjaustytą sviestą. Susmulkinkite į trupinius rankomis arba virtuviniu kombainu iki stambių trupinių/gumuliukų.
3. Paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-15 min iki aukso spalvos.
ŠOKOLADINIS BISKVITAS
22 g migdolų miltų
35 g miltų
7 g kakavos miltelių
2 g kepimo miltelių
42 g sviesto
20 g ištirpinto karčiojo juodo šokolado
70 g kiaušinių (1-1,5 vnt priklausomai nuo dydžio)
35 g cukraus
20 g invertinio cukraus
35 g grietinėlės (35%)
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160°C.
2. Sumaišykite sausus ingredientus ir išsijokite.
3. Ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Sumaišykite kiaušinius, cukrų ir invertinį cukrų. Plakite vidutiniu mikserio greičiu 10-12 minučių, kol masė taps beveik balta ir padidės kelis kartus.
4. Į kiaušinių masę įmaišykite šokolado masę ir grietinėlę.
5. Atsargiai įmaišykite sausus ingredientus.
6. Supilkite tešlą į 20 cm skersmens formą, ant viršaus pabarstykite trapiais trupiniais ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. Atvėsinkite.
ŠOKOLADINIAI MUSAI
Rekomenduojame musus gaminti paeiliui (juodas, pieniškas, baltas, rožinis) – kol gaminsite sekantį sluoksnį, prieš tai pagamintas jau spės sustingti/apstingti.
Visi trys musai gaminami vienodai, skiriasi tik jų vėsinimo temperatūra.
1. Užmerkite želatiną šaltame vandenyje.
Ištirpinkite šokoladą.
2. Trynius išsukite su cukrumi kol cukrus ištirps (neplakite).
3. Grietinėlę pašildykite iki užvirimo ir pildami plona srovele įmaišykite į trynių masę.
4. Kaitinkite masę nuolat maišydami ant silpnos ugnies iki 84°C temperatūros (masė šiek tiek sutirštės).
Supilkite masę ant ištirpinto šokolado, sudėkite želatiną ir viska sublenderiuokite.
5. Išplakite iki minkštų putų plakimui skirtą grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į masę tuomet kai ji atvės iki tokios temperatūros:
Juodojo šokolado – 40°C
Pieniško šokolado – 35°C
Baltojo ir Rožinio šokolado – 28°C
6. Supilkite į formą ir įdėkite į šaldiklį sustingti.
Tortas išties atrodo gražiai tiesiog išimtas iš formos. Tačiau, jei norite, jį galite apipurkšti veliūrų, apipilti mėgstama glazūra ar kaip kitaip papuošti.
Musus sluoksniuoti galite savo nuožiūra. Taip pat vieną iš sluoksnių galite panaudoti kaip akcentinę tam tikros formos detalę torto viduryje. Tokiu atveju tokį sluoksnį pasigaminkite ir užšaldykite iš anksto, ją įdėsite į torto vidurį pilant kitus musų sluoksnius.
Gražiam pjūviui išgauti rekomenduojame naudoti pašildytą peilį, po kiekvieno pjovimo jį nuvalant popieriniu rankšluosčiu.
Jei tortą surinkinėsite metaliniame rėme, rekomenduojame ties sienelėmis naudoti acetato juostą – taip torto šonai gausis ideliai lygus ir tortą bus galima lengvai išimti iš formos.
Add comment
Tik prisijungę vartotojai gali komentuoti.